نور و روشنایی، نیاز اولیه پیاده راه ها

نور و روشنایی، نیاز اولیه پیاده راه ها

نور و روشنایی، نیاز اولیه پیاده راه ها

نور و روشنایی، نیاز اولیه پیاده راه ها

نور به عنوان یکی از عناصر غیر کالبدی منظر شهری تاثیر زیادی در زیبایی و کیفیت فضاها دارد.نورهایی که در هنگام شب و در عناصر و جاهای مختلفی می تابند بسته به اینکه از چه زاویه ای بتابند یا در چه فاصله ای قرار گرفته باشند، تاثیر متفاوتی در کیفیت فضا دارند. بنابراین ارتقاء کیفیت فضا به وسیله نورپردازی صحیح فضاهای شهری از سوی طراحان شهری امری بسیار ضروری است.
در این مطلب می خواهیم به اهمیت کیفیت نورپردازی پیاده راه ها از منظر روشنایی شهری بپردازیم. اینکه چگونه نورپردازی صحیح و اصولی پیاده راه ها با مکان یابی درست می تواند در پیاده مدار کردن شهر موثر واقع شده وبه دنبال آن از حجم و تردد ماشین ها در خیابان ها و آلودگی و ترافیک بکاهد. چرا که نورپردازی صحیح پیاده راه ها امنیت، ایمنی و جذابیت فضاهای پیاده و پیاده راه ها را باعث می شوند.

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

چیست؟

در کشورهای در حال توسعه، به دلیل کمبود منابع مالی در تأمین سرمایه ی احداث پروژه های زیربنایی، توجه مسئولین این کشورها به سمت جذب منابع مالی بخش خصوصی داخلی و خارجی جلب شده است.

یکی از این رویکردها که در راستای مشارکت بخش خصوصی در قوانین داخلی کشور ازجمله "قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی"می باشد، انجام پروژه به روش ساخت-بهره برداری-واگذاری یا همان Build_Operate_Transfer می باشد که به اختصار BOT نامیده می شود.

در روش ساخت-بهره برداری-واگذاری، شرکت و یا شخص سرمایه گذار، مسئولیت طراحی، تأمین مالی و احداث پروژه را بر عهده خواهد داشت و بر اساس مجوز اعطایی از سوی دستگاه اجرایی و یا همان سرمایه پذیر، برای مدت زمان مشخصی از پروژه بهره برداری می کند و از محل درآمد حاصل از فروش محصول پروژه، اصل و سود سرمایه خود را بازیافت می نماید و بعد از انقضای مدت توافق شده، نسبت به واگذاری و انتقال پروژه به دستگاه اجرایی و یا همان سرمایه پذیر اقدام می نماید.

کشور ما نیز همانند دیگر کشورهای در حال توسعه، به منظور جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی (داخلی یا خارجی) در احداث پروژه های زیربنایی، چندین سند بلند مدت و میان مدت تنظیم نموده است که از آن جمله می توان به نشریه شماره 469 سازمان برنامه و بودجه کشور به شماره بخشنامه 100/100083 مورخ 1387/10/24 اشاره نمود.

این سوگیری در اجرای پروژه های زیربنایی ، ایجاب می کند که از ویژگیهای این روش اطلاع کامل حاصل شود تا بتوان سازگاری لازم برای استفاده از روش یاد شده را تأمین نمود. طراحی دقیق حقوقی و استفاده صحیح از ویژگیهای آن می تواند کمک شایانی به دستگاه اجرایی در تحقق اهداف توسعه کشور داشته باشد.

به منظور آشنایی بیشتر با این مبحث و رسیدن به جواب سوالات خود و یا ارائه هر گونه انتقاد و پیشنهاد به بخش مشاوره آنلاین کارگشا مراجعه فرمایید. 

https://kargosha.com/fa/product/id/2102

  • ۹۶/۱۲/۲۸
  • کارگشا کارگشا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی