نور و روشنایی، نیاز اولیه پیاده راه ها

نور و روشنایی، نیاز اولیه پیاده راه ها

نور و روشنایی، نیاز اولیه پیاده راه ها

نور و روشنایی، نیاز اولیه پیاده راه ها

نور به عنوان یکی از عناصر غیر کالبدی منظر شهری تاثیر زیادی در زیبایی و کیفیت فضاها دارد.نورهایی که در هنگام شب و در عناصر و جاهای مختلفی می تابند بسته به اینکه از چه زاویه ای بتابند یا در چه فاصله ای قرار گرفته باشند، تاثیر متفاوتی در کیفیت فضا دارند. بنابراین ارتقاء کیفیت فضا به وسیله نورپردازی صحیح فضاهای شهری از سوی طراحان شهری امری بسیار ضروری است.
در این مطلب می خواهیم به اهمیت کیفیت نورپردازی پیاده راه ها از منظر روشنایی شهری بپردازیم. اینکه چگونه نورپردازی صحیح و اصولی پیاده راه ها با مکان یابی درست می تواند در پیاده مدار کردن شهر موثر واقع شده وبه دنبال آن از حجم و تردد ماشین ها در خیابان ها و آلودگی و ترافیک بکاهد. چرا که نورپردازی صحیح پیاده راه ها امنیت، ایمنی و جذابیت فضاهای پیاده و پیاده راه ها را باعث می شوند.

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

فایل PDF مجموعه ضوابط سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص اجرای پروژه ها به روش طرح و ساخت (EPC غیر صنعتی و یا به عبارتی دیگر DB طراحی و ساخت)

معرفی روش طرح و ساخت (EPC) :

همانگونه که می دانیم اکثر پروژه های دستگاه های اجرایی کشور، با روش متعارف و یا سه عاملی اجرا می گردد. در این روش، مهندس مشاور، طراحی تفصیلی طرح یا پروژه را انجام داده و بر اساس آن، اسناد مناقصه برای طرح، تهیه شده و پیمانکاران تنها برای اجرای طرح، بر اساس طراحی تفصیلی یاد شده، مشخصات فنی و مقادیر مشخص کار، در مناقصه شرکت می کنند.

روش طرح و ساخت، یکی دیگر از روشهای اجرای پروژه ها می باشد. روش طرح و ساخت، خود به زیر گروه های دیگری تقسیم می گردد. در روش های طرح و ساخت، مسؤولیت طراحی و اجرای طرح در چارچوب خواسته های کارفرما و ضوابط مقرر، با یک قرارداد، به پیمانکار واگذار می شود.

از ویژگی های عمده این روش اجرا، کوتاه کردن زمان و انتقال برخی ریسکها و مسؤولیت ها از دستگاه اجرایی به پیمانکار (که ممکن است مستلزم تحمیل هزینه بیشتری برای کارفرما گردد) و قطعیت دادن به تاریخ تکمیل طرح و مبلغ پیمان است.

به کار گیری این روش، پیش نیازهایی دارد که از جمله آنها، لزوم داشتن توانایی دستگاه اجرایی در تعریف دقیق و کامل پروژه، قطعی بودن تأمین اعتبار مورد نیاز، اطمینان به وجود پیمانکاران توانمند و قابل اطمینان و توانمندی مدیریت دستگاه اجرایی در تحقق این نوع از روش اجرا می باشد.

ضوابط اجرای روش طرح و ساخت در پروژه های غیر صنعتی شامل موارد ذیل می باشد:

  • آیین نامه تشخیص صلاحیت پیمانکاران طرح و ساخت (بخشنامه شماره 15117/ت29858هـ مورخ 1384/03/11)
  • آیین نامه ارجاع کار به پیمانکاران طرح و ساخت (بخشنامه شماره 12343/ت29856هـ مورخ 1384/03/02)
  • راهنمای ارجاع کار به پیمانکاران طرح و ساخت (بخشنامه شماره 101/85419 مورخ 1384/05/15)
  • دستورالعمل ارزشیابی پیمانکاران طرح و ساخت (بخشنامه شماره 101/85434 مورخ 1384/05/15)
  • دستورالعمل تهیه اطلاعات و مدارک طرح در کارهای طرح و ساخت (بخشنامه شماره 101/85422 مورخ 1384/05/15)
  • قرارداد همسان طرح و سخت (بخشنامه شماره 101/85428 مورخ 1384/05/15)
  • شرح خدمات مشاور کارفرما در کارهای طرح و ساخت (بخشنامه شماره 101/85425 مورخ 1384/05/15)
  • راهنمای مناقصه در کارهای طرح و ساخت (بخشنامه شماره 101/85430 مورخ 1384/05/15)

به منظور آشنایی بیشتر با این مبحث و رسیدن به جواب سوالات خود و یا ارائه هر گونه انتقاد و پیشنهاد به بخش مشاوره آنلاین کارگشا مراجعه فرمایید. 

https://kargosha.com/fa/product/id/2104


  • ۹۶/۱۲/۲۸
  • کارگشا کارگشا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی